Ronald Snijders Presenteert
Ronald Snijders
Presenteert

De Internetwebsite
voor Normale Mensen

De
Internet
website
voor
Normale
Mensen
(advertentie)

(advertentie)

Nieuws

Wo 08 januari 2020

Ronald nieuwe columnist Onze Taal

Ronald nieuwe columnist Onze Taal

In 2020 is Ronald Snijders de nieuwe columnist van Onze Taal Magazine. Op verzoek van de eindredactie zal hij iedere maand bij het schrijven van zijn column gebruik maken van taal. 


Onze Taal (januari 2020)
Do 28 november 2019

Schrikkelkalender bij Pauw

schrikkel- kalender bij Pauw

Gisteravond was Ronald Snijders te gast bij Pauw met De Schrikkelkalender 2020 en dat ging er ongeveer zo aan toe:

Lees meer

Onze Taal (januari 2020)
Wo 23 oktober 2019

De Schrikkelkalender 2020 verschijnt!

De schrikkel- kalender 2020 verschijnt!

Deze maand verschijnt de Schrikkelkalender 2020! De scheurkalender van Ronald Snijders en Fedor van Eldijk die om de vier jaar verschijnt. Deze bleek bij de eerste editie in 2015 al snel overal uitverkocht. Gelukkig is er nu een geheel nieuwe, met veel extra dagen en zelfs een dertiende maand. 


De Schrikkelkalender 2020
Do 16 mei 2019

WELKE SHOW op Netflix

WELKE SHOW op Netflix

Welke Show (2017) van Ronald Snijders staat vanaf vandaag integraal op Netflix. De volledige show van 100 minuten is nooit eerder op televisie te zien geweest.

Welke Show wordt algemeen gezien als het belangrijkste programma uit de Nederlandse theatergeschiedenis en was daarnaast ook genomineerd voor een Poelifinario. 


Ronald Snijders in WELKE SHOW
Vrij 19 april 2019

Snijders bij Gijs 2.0

Snijders bij Gijs 2.0

In februari/april 2019 besprak Ronald Snijders iedere donderdag zijn 'Woorden van de week' bij het populaire NPO Radio 2 programma Gijs 2.0 met Gijs Staverman, dagelijks tussen 12.00 en 14 uur. De eerste was 28 februari en is hier terug te luisteren


Ronald Snijders en Gijs Staverman
Wo 23 januari 2019

Groot Succes 2 nu al groter succes dan 1

Groot Succes 2 nu al groter succes dan 1

Eindelijk is dan Groot Succes 2, het langverwachte vervolg op Groot Succes, in première gegaan met vijf avonden in De Kleine Komedie. 'Grote Ronald is Briljant' schreef Patrick van den Hanenberg in De Theaterkrant. 'Hij treitert het publiek op buitengewoon geestige wijze'. (...)  'Het weggeven van enkele grapjes in een recensie maakt in het geval van Snijders niet veel uit, want in vrijwel elke zin die uit zijn mond komt zit er wel een'. 

Ter promotie verscheen Snijders bij Tijd voor Max, De Taalstaat met Frits Spits en VPRO's Nooit meer Slapen.

De voorstelling tourt nog t/m mei door het land, in het najaar volgt een reprise.


Ronald Snijders in Groot Succes 2 (foto Jaap Reedijk)

Het leven is een gekkenhuis maar je moet wel zelf de slingers in het aquarium hangen.

Projecten

Groot Succes 2

Theatershow van Ronald Snijders (10 jan 2019 - 29 feb 2020).

Lees meer

De Staat van Verwarring

De anti-talkshow van Pieter Jouke en Ronald Snijders in het theater. Vanaf 2006 op televisie, vanaf 2007 niet meer.

Lees meer

Een avond met mij

Nieuwe show van Ronald Snijders, try-outs t/m 12 nov 2020. 13 nov Première.

Lees meer

Welke Show

Theaterprogramma Ronald Snijders (2016-2018)

Lees meer

De Schrikkelkalender 2020

De scheurkalender van Snijders & Fedor van Eldijk.

Lees meer

Kopdichtbundel

Poëziebundel met gedichten bestaande uit krantenkoppen.

Lees meer

Als u deze website leuk vindt:
er zijn nog veel meer websites op internet.
Elk met een eigen opmaak en inhoud.

Ronald Snijders

Ronald Snijders (1975) is absurdist, schrijver en programmamaker.
Momenteel speelt hij zijn theatershow Groot Succes 2, die op 10 januari 2019 in première ging. Zijn voorlaatste programma WELKE SHOW (2016) werd genomineerd voor de Poelifinario, de prijs voor het beste cabaretprogramma van dat seizoen. Elke vier jaar presenteert Snijders De Schrikkelkalender de scheurkalender die hij voor ieder schrikkeljaar schrijft met Fedor van Eldijk. Zijn meest recente boek is Kopdichtbundel (2017), een verzameling gedichten bestaande uit krantenkoppen die hij wekelijks in Het Parool publiceerde. 

Ook is hij sinds 2020 columnist voor Onze Taal en sinds 2017 een van de schrijvers van het veelgeprezen kindertelevisieprogramma De Boterhamshow (NTR), een poppenversie van DWDD..

Hij was te zien in het VARA-televisieprogramma Rambam, als tafelheer in DWDD en als finalist in De Slimste Mens.  Als wekelijks columnist was hij op de radio verbonden aan Giel3FM (2014-2015) en Gijs 2.0 (2019).  One Man Show, zijn zeer lovend ontvangen theaterprogramma en De Alfabetweter (2013), het woordenboek met 1000 nieuwe, onzinnige woorden dat hij samen met Fedor van Eldijk schreef, betekenden zijn doorbraak bij het grote publiek. De Schrikkelkalender 2016 werd eveneens in korte tijd een bestseller.

In 2014 speelde Snijders de rol van Hoofd Bijzaken in Het Sinterklaasjournaal en werd daarmee de eerste witte Piet die in dat programma te zien was.

Eerder presenteerde Snijders samen met Pieter Jouke De Staat van Verwarring, een roemruchte latenight tv-show voor de VPRO, die vanaf september 2006 vier keer in de week werd uitgezonden, in totaal 100 programma’s. Momenteel is De Staat van Verwarring met enige regelmaat te zien in de Nederlandse theaters als live talkshow. In Museum Boijmans van Beuningen was in 2012 onder de titel Boijmans in Staat van Verwarring een onoverzichtelijke expositie te zien van zijn werk en met Pieter Jouke programmeerde hij daar ook de Rotterdamse museumnacht.

Voor VPRO Radio 1 maakte Snijders seizoen 2007/2008 het ook met Van Eldijk geschreven programma Binnenland 1, een hoorspel in de vorm van een actualiteitenmagazine met ‘nieuwsfictie vanuit de binnenwereld’. De verzamelde hoorspelteksten hiervan verschenen in 2009 ook in boekvorm (incl. 'Best of' CD) bij uitgeverij De Harmonie. Het Vlaamse tijdschrift Humo publiceerde hieruit een feuilleton.
In 2006 verscheen van hem en co-auteur Fedor van Eldijk Een normaal boek (Prometheus), een bloemlezing aan teksten, ideeën, dialogen, nieuwsberichten en 350 nieuwe woorden, die zij voor een groot deel eerder publiceerden op www.absurd.nl, de website van Stichting Absurd Nederland, die in 2010 overging in www.normalemensen.nl. In 2012 volgde de absurde tekstenroman Een ander boek.


Fedor van Eldijk


Fedor van Eldijk (1970) is schrijver van absurdistische teksten. Samen met Ronald Snijders is hij o.a. verantwoordelijk voor De Alfabetweter (2013), De Schrikkelkalender 2016 en het nieuwsfictiehoorspel Binnenland 1 (2007/8).

Midden jaren negentig is Van Eldijk actief in de cabaret- en bandformatie N'mbusi, als schrijver, speler en bassist. Hier begint zijn samenwerking met Snijders. Met dit gezelschap wint hij de tweede prijs op het Amsterdams Kleinkunstfestival en tourt hij met het programma 'Kijken of de vloer het houdt' door Nederland.

Daarna zet hij met Snijders het 'Absurd Magazine' op, een online tijdschrift met absurdistische teksten, hier worden ook voor het eerst de 'Neologismen' gepubliceerd die later in De Alfabetweter worden gebundeld. Verder verschijnen in het e-magazine verhalen, lijstjes en andere proza. Het eerste boek 'Een Normaal Boek' verschijnt in 2006 en is een bundeling van deze teksten. In 2010 gaat het Absurd Magazine over in Normalemensen.nl.

In 2006 ontwikkelt Fedor het karakter Ronald Snijders, dat hij licenseert aan de VPRO voor het programma De Staat van Verwarring. Hierdoor komt hij in conflict met zijn vriend Ronald Snijders, die zich afsplitst en voortaan door het leven gaat als Surinaamse dwarsfluitist.


Naast auteur is van Eldijk vader van twee andere kinderen en is hij freelance ICT Manager.Video's

Groot Succes 2 (promo)

De Schrikkelkalender 2020

Ronald bij Comedy Club Katendrecht

Sorry

faalcursus: cursus waarbij je uiteindelijk helemaal tevreden bent als je hem niet afmaakt of volledig verknalt.
vergalloppeer: peer die door niemand wordt erkend als peer omdat ie net iets te geel is en krom en net iets te veel naar banaan smaakt.
zadelrust: periode dat men niet op een fiets zit of op een paard.
pleepensioen: 1. het moment dat mensen een stoma krijgen. 2. (Chinees) vervroegd pensioen.
gevangeniswezen: (mv) kinderen waarvan beide ouders in de gevangenis zitten.
Nog Meer...
Lees ze allemaal in:Contact met normale mensen

Voor boekingen van Ronald Snijders kunt u contact opnemen met Theaterbureau Hummelinck Stuurman, tel: 020-6164004 of mail Iman: iman@hummelinckstuurman.nl.

Pers: Femke@hummelinckstuurman.nl

Voor vragen en suggesties, of het bestellen van De Schrikkelkalender 2020, de dvd van Verkeerde Benen of een gesigneerd boek met persoonlijke boodschap kunt u hier contact opnemen met Ronald Snijders zelf als mens. U krijgt snel antwoord.
Links

Normale Mensen op YouTube
Filmpjes van Binnenland 1 TV, De Staat van Verwarring, verknipte video's, Snijders live en andere bewegende beelden van normale mensen.

Normale Mensen op Twitter
Ronald Snijders twittert

Normale Mensen op Facebook
Het normale mensen genootschap van Facebook dat de activiteiten van Ronald Snijders volgt.

Ronald Snijders op Spotify  Luister zelf maar


© by Ronald Snijders

Webdesign by Studio Odilo Girod,
hosting & CMS by BlogBird