Ronald Snijders Presenteert
Ronald Snijders
Presenteert

De Internetwebsite
voor Normale Mensen

De
Internet
website
voor
Normale
MensenNieuws

Do 24 september 2020

Nieuwe rubriek 'De AlfabetBeter' in Volkskrant

Nieuwe rubriek 'De AlfabetBeter' in Volkskrant

Deze week start De AlfabetBeter, een nieuwe rubriek van Ronald Snijders en Fedor van Eldijk in de Volkskrant. Elke donderdag op de taalpagina worden drie nieuwe woorden geintroduceerd als voorproefje van hun begin november te verschijnen gloednieuwe woordenboek, De AlfabetBeter, het vervolg op De Alfabetweter uit 2013.


Lees meer

De AlfabetBeter Volkskrantrubriek
Za 29 augustus 2020

Groenteman met Ronald Snijders

Groenteman met Ronald Snijders

Afgelopen maand was Ronald Snijders te gast thuis bij Gijs Groenteman, in aanloop naar de registratiepremière van Groot Succes 2. Dat werd een prettig gesprek over de onzin en zin van het leven, werk en privé, in de populaire podcastserie die Groenteman maakt voor De Volkskrant.  


Ronald Bij Groenteman
Di 09 juni 2020

GROOT SUCCES 2 OP TV

GROOT SUCCES 2 OP TV

Groot Succes 2 wordt op zondag 16 augustus in een 60 minuten-versie uitgezonden door BNNVARA op NPO3, aanvang 21:45 uur op alle televisies. 

De volledige 90 minuten versie is hier terug te zien.


Ronald Bij Groenteman
Wo 13 mei 2020

Corona Lente Theatertour 2020

Corona Lente Theatertour 2020

Voor wie zich afvroeg wat er is gebeurd met alle geannuleerde try-outs van Ronald Snijders, zie filmpje hier rechts.

In juni start voorzichtig een korte tour, Een avond(uur) met mij.

In het NRC stond onderstaand interview met Snijders, geschreven door Arjen Ribbens:


Lees meer

Ronald Bij Groenteman
Wo 11 maart 2020

Snijders over Herman van Veen bij Op1

Snijders over Herman van Veen bij Op1

Vanavond was Ronald Snijders te gast bij Op1 om samen met Cornald Maas te praten over Herman van Veen, die dit weekend 75 jaar wordt. Herman van Veen is een van Snijders' grote helden. Groot was ook de eer toen Van Veen muziek maakte op zijn tekst 'Voor jou alleen', dat Snijders weer verwerkte tot een liedje in zijn laatste theaterprogramma Groot Succes 2. Hier een fragment van die versie. En hier vind je het item in Op1.


Coronald
Di 10 maart 2020

Try-outs nieuwe show: 'Een avond met mij'

Try-outs nieuwe show: 'Een avond met mij'

Ronald Snijders begint komende week met de try-outs van zijn nieuwste show, getiteld 'Een avond met mij'. Gevraagd om een nadere toelichting zegt Snijders: 'Je kunt in het theater naar heel veel shows van andere mensen, maar die zijn zonder mij. Deze avond is met mij.'  Het wordt na Verkeerde Benen, One Man Show, Welke Show en Groot Succes 2 zijn vijfde programma in tien jaar tijd. 'Ik ben nu met allerlei partijen in gesprek om te kijken of het mogelijk is of ik er mijn debuutvoorstelling van kan maken.' Twee van de vele vragen die aan de orde zullen komen zijn: hoe begin je, en waar begin je?' Wat die laatste vraag betreft, de eerste speeldata staan in de agenda.  Ronald Snijders Een avond met mij
Ma 24 februari 2020

Einde tournee Groot Succes 2

Einde tournee Groot Succes 2

Op Schrikkeldag, zaterdag 29 februari sluit Ronald Snijders zijn tournee af van 'Groot Succes 2' met 2 laatste shows op 1 avond in De Kleine Komedie te Amsterdam. De shows wordt opgenomen voor televisie. De eerste show is uitverkocht, er zijn alleen nog plaatsen voor de late night schrikkelshow, die 23 uur begint. Kaarten zijn hier te koop.Ronald Snijders in Groot Succes 2

Het leven is een gekkenhuis maar je moet wel zelf de slingers in het aquarium hangen.

Projecten

Een avond met mij

Nieuwe show van Ronald Snijders, try-outs 2020. 

Lees meer

Groot Succes 2

Theatershow van Ronald Snijders (10 jan 2019 - 29 feb 2020).

Lees meer

De Alfabetweter

Het woordenboek van Snijders & Van Eldijk met duizend nieuwe…

Lees meer

De Staat van Verwarring

De anti-talkshow van Pieter Jouke en Ronald Snijders in het theater. Vanaf 2006 op televisie, vanaf 2007 niet meer.

Lees meer

Welke Show

Theaterprogramma Ronald Snijders (2016-2018)

Lees meer

De Schrikkelkalender 2020

De scheurkalender van Snijders & Fedor van Eldijk.

Lees meer

Als u deze website leuk vindt:
er zijn nog veel meer websites op internet.
Elk met een eigen opmaak en inhoud.

Ronald Snijders

Ronald Snijders (1975) is absurdist, schrijver en programmamaker.
Momenteel speelt hij try-outs van een nieuw theaterprogramma, getiteld Een avond met mij. Zijn laatste shows waren Groot Succes 2 (2019) en WELKE SHOW (2016), die werd genomineerd voor de Poelifinario, de prijs voor het beste theaterprogramma van dat seizoen. Elke vier jaar presenteert Snijders De Schrikkelkalender de scheurkalender die hij voor ieder schrikkeljaar schrijft met Fedor van Eldijk. Zijn meest recente boek is Kopdichtbundel (2017), een verzameling gedichten bestaande uit krantenkoppen die hij wekelijks in Het Parool publiceerde. 

Ook is hij sinds 2020 columnist voor Onze Taal en sinds 2017 een van de schrijvers van het veelgeprezen kindertelevisieprogramma De Boterhamshow (NTR), een poppenversie van DWDD.

Hij was te zien in het VARA-televisieprogramma Rambam, als tafelheer in DWDD en als finalist in De Slimste Mens.  Als wekelijks columnist was hij op de radio verbonden aan Giel3FM (2014-2015) en Gijs 2.0 (2019).  One Man Show, zijn zeer lovend ontvangen theaterprogramma en De Alfabetweter (2013), het woordenboek met 1000 nieuwe, onzinnige woorden dat hij samen met Fedor van Eldijk schreef, betekenden zijn doorbraak bij het grote publiek. De Schrikkelkalender 2016 werd eveneens in korte tijd een bestseller.

In 2014 speelde Snijders de rol van Hoofd Bijzaken in Het Sinterklaasjournaal en werd daarmee de eerste witte Piet die in dat programma te zien was.

Eerder presenteerde Snijders samen met Pieter Jouke De Staat van Verwarring, een roemruchte latenight tv-show voor de VPRO, die vanaf september 2006 vier keer in de week werd uitgezonden, in totaal 100 programma’s. Momenteel is De Staat van Verwarring met enige regelmaat te zien in de Nederlandse theaters als live talkshow. In Museum Boijmans van Beuningen was in 2012 onder de titel Boijmans in Staat van Verwarring een onoverzichtelijke expositie te zien van zijn werk en met Pieter Jouke programmeerde hij daar ook de Rotterdamse museumnacht.

Voor VPRO Radio 1 maakte Snijders seizoen 2007/2008 het ook met Van Eldijk geschreven programma Binnenland 1, een hoorspel in de vorm van een actualiteitenmagazine met ‘nieuwsfictie vanuit de binnenwereld’. De verzamelde hoorspelteksten hiervan verschenen in 2009 ook in boekvorm (incl. 'Best of' CD) bij uitgeverij De Harmonie. Het Vlaamse tijdschrift Humo publiceerde hieruit een feuilleton.
In 2006 verscheen van hem en co-auteur Fedor van Eldijk Een normaal boek (Prometheus), een bloemlezing aan teksten, ideeën, dialogen, nieuwsberichten en 350 nieuwe woorden, die zij voor een groot deel eerder publiceerden op www.absurd.nl, de website van Stichting Absurd Nederland, die in 2010 overging in www.normalemensen.nl. In 2012 volgde de absurde tekstenroman Een ander boek.


Fedor van Eldijk


Fedor van Eldijk (1970) is schrijver van absurdistische teksten. Samen met Ronald Snijders is hij o.a. verantwoordelijk voor De Alfabetweter (2013), De Schrikkelkalender 2016 en het nieuwsfictiehoorspel Binnenland 1 (2007/8).

Midden jaren negentig is Van Eldijk actief in de cabaret- en bandformatie N'mbusi, als schrijver, speler en bassist. Hier begint zijn samenwerking met Snijders. Met dit gezelschap wint hij de tweede prijs op het Amsterdams Kleinkunstfestival en tourt hij met het programma 'Kijken of de vloer het houdt' door Nederland.

Daarna zet hij met Snijders het 'Absurd Magazine' op, een online tijdschrift met absurdistische teksten, hier worden ook voor het eerst de 'Neologismen' gepubliceerd die later in De Alfabetweter worden gebundeld. Verder verschijnen in het e-magazine verhalen, lijstjes en andere proza. Het eerste boek 'Een Normaal Boek' verschijnt in 2006 en is een bundeling van deze teksten. In 2010 gaat het Absurd Magazine over in Normalemensen.nl.

In 2006 ontwikkelt Fedor het karakter Ronald Snijders, dat hij licenseert aan de VPRO voor het programma De Staat van Verwarring. Hierdoor komt hij in conflict met zijn vriend Ronald Snijders, die zich afsplitst en voortaan door het leven gaat als Surinaamse dwarsfluitist.


Naast auteur is van Eldijk vader van twee andere kinderen en is hij freelance ICT Manager.Video's

De dichter uit 'Groot Succes 2'

GROOT SUCCES 2 (trailer)

Ronald bij Comedy Club Katendrecht

Sorry

gevangeniswezen: (mv) kinderen waarvan beide ouders in de gevangenis zitten.
zadelrust: periode dat men niet op een fiets zit of op een paard.
pleepensioen: 1. het moment dat mensen een stoma krijgen. 2. (Chinees) vervroegd pensioen.
faalcursus: cursus waarbij je uiteindelijk helemaal tevreden bent als je hem niet afmaakt of volledig verknalt.
RIP-broek: broek die je niet meer draagt en rustig in de kast laat liggen.
Nog Meer...
Lees ze allemaal in:Contact met normale mensen

Voor boekingen van Ronald Snijders kunt u contact opnemen met Theaterbureau Hummelinck Stuurman, tel: 020-6164004 of mail Yvette: Yvette@hummelinckstuurman.nl.

Pers: Femke@hummelinckstuurman.nl

Voor vragen en suggesties, of het bestellen van de dvd van Verkeerde Benen of een gesigneerd boek met persoonlijke boodschap kunt u hier contact opnemen met Ronald Snijders zelf als mens. U krijgt snel antwoord.
Links

Normale Mensen op YouTube
Filmpjes van Binnenland 1 TV, De Staat van Verwarring, verknipte video's, Snijders live en andere bewegende beelden van normale mensen.

Normale Mensen op Twitter
Ronald Snijders twittert

Normale Mensen op Facebook
Het normale mensen genootschap van Facebook dat de activiteiten van Ronald Snijders volgt.

Ronald Snijders op Spotify  Luister zelf maar


© by Ronald Snijders

Webdesign by Studio Odilo Girod,
hosting & CMS by BlogBird