Ronald Snijders Presenteert
Ronald Snijders
Presenteert

De Internetwebsite
voor Normale Mensen

De
Internet
website
voor
Normale
Mensen

(advertentie)

(advertentie)

Nieuws

Do 21 juni 2018

Interview met Andre van Duin in VARA Gids

Interview met Andre van Duin in VARA Gids

Voor de VARA Gids had Ronald Snijders een ontmoeting met zijn jeugdidool André van Duin. Het interview is hier terug te lezen (klik op foto's voor inzoomen):


Lees meer

Zo 03 juni 2018

Speellijst Groot Succes 2 seizoen 18/19 staat online

Speellijst Groot Succes 2 seizoen 18/19 staat online

De speellijst van Groot Succes 2 seizoen 2018-2019 staat nu hier online. De première is 10 januari 2019 in De Kleine Komedie in Amsterdam. De verkoop is reeds begonnen.


Wo 23 mei 2018

FSHD-campagne wint prijzen

FSHD-campagne wint prijzen

De campagne voor de spierziekte FSHD, waarin Ronald Snijders werd geconfronteerd met een niet-lachende zaal en die culmineerde in het Lachspierbal, wint momenteel de ene marketing-vakprijs na de andere. De prestigieuze 'Bronzen Lamp' werd enkele weken geleden tijdens het Gala van de Artdirectors Club Netherlands gewonnen en vanavond vindt in EYE Amsterdam de uitreiking

Lees meer

De prijzenwinnende FSHD-campagne begon in Gouda.
Di 03 april 2018

Ronald Snijders komt met Groot Succes 2

Ronald Snijders komt met Groot Succes 2

Na weken van afwezigheid in het theater komt Ronald Snijders eindelijk met een nieuwe onemanshow: Groot Succes 2. Deze maand beginnen de try-outs van het nieuwe programma. 

Groot Succes 2 is de opvolger van Groot Succes, welke show van Snijders nog niet in de theaters te zien is geweest. Verwacht wederom onverwachte taalgrappen, nieuwe woorden en niet te plaatsen gedachtekronkels. Klik hier voor de speelijst van Try-out Tour 1.


Ronald Snijders Groot Succes 2
Do 22 maart 2018

Laatste Welke Show!

Laatste Welke Show!

Afgelopen dinsdag werd na 120 voorstellingen de tournee van WELKE SHOW afgesloten met een spetterend slot in Theater de Griffioen in Amstelveen, waar ook de allereerste try-out plaatsvond.

Snijders over deze tour: 'Ben een gelukkig man. Vond het de leukste tournee die ik ooit maakte. Ik dank iedereen die Welke Show heeft gezien!' Hij leek serieus hierover.

Momenteel wordt gemonteerd...

Lees meer

Het slotapplaus bij laatste Welke Show, met pianist Erik Verwey en drummer Bram Knol.
Di 13 februari 2018

Snijders brengt single uit

Snijders brengt single uit

Ronald Snijders heeft zijn eerste plaat uitgebracht. ‘Ik Hou Van Een Hert’ en ‘Het Gebouw’, twee liedjes uit zijn theaterprogramma WELKE SHOW, heeft Snijders met een bigband in de studio opnieuw opgenomen en zijn vanaf dit moment als digitale hitsingle verkrijgbaar. Snijders: ‘Er werd mij na de show voortdurend gevraagd: komt jullie muziek nog beschikbaar voor normale mensen zoals wij? Wanneer gaan jullie de studio in? Dus dat hebben we gedaan.’ Over het resultaat zegt hij: ‘Ik sta werkelijk versteld!’ Muziekkenners noemen zijn debuut ‘misschien wel de belangrijkste plaat van Snijders tot dusver’.

Lees meer

Ik hou van een hert / Het gebouw Cover Single

Het leven is een gekkenhuis maar je moet wel zelf de slingers in het aquarium hangen.

Projecten

Groot Succes 2

Een nieuwe show van Ronald Snijders die januari 2019 in première gaat.

Lees meer

De Staat van Verwarring

De anti-talkshow van Pieter Jouke en Ronald Snijders in het theater. Vanaf 2006 op televisie, vanaf 2007 niet meer.

Lees meer

Welke Show

Theaterprogramma Ronald Snijders (2016-2018)

Lees meer

Kopdichtbundel

Poëziebundel met gedichten bestaande uit krantenkoppen.

Lees meer

De Alfabetweter

Het woordenboek van Snijders & Van Eldijk met duizend nieuwe…

Lees meer

Het Lachspierbal

Een benefietshow van Ronald Snijders & collega's in Theater Carré op 14 september 2017.

Lees meer

Als u deze website leuk vindt:
er zijn nog veel meer websites op internet.
Elk met een eigen opmaak en inhoud.

Ronald Snijders

Ronald Snijders (1975) is absurdist, schrijver en programmamaker.
Momenteel speelt hij try-outs van zijn nieuwe theatershow Groot Succes 2, die op 10 januari 2019 in première gaat in De Kleine Komedie. Zijn laatste programma WELKE SHOW (2016) werd genomineerd voor de Poelifinario, de prijs voor het beste cabaretprogramma van dat seizoen. Zijn meest recente boek is Kopdichtbundel (2017), een verzameling gedichten bestaande uit krantenkoppen die hij wekelijks in Het Parool publiceerde. 

Snijders is een van de schrijvers van het veelgeprezen kindertelevisieprogramma De Boterhamshow (NTR).

Hij was te zien in het VARA-televisieprogramma Rambam, als tafelheer in DWDD, als columnist bij Giel3FM en als finalist in De Slimste Mens. One Man Show, zijn zeer lovend ontvangen theaterprogramma en De Alfabetweter (2013), het woordenboek met 1000 nieuwe, onzinnige woorden dat hij samen met Fedor van Eldijk schreef, betekenden zijn doorbraak bij het grote publiek. De Schrikkelkalender 2016 werd eveneens in korte tijd een bestseller.

In 2014 speelde Snijders de rol van Hoofd Bijzaken in Het Sinterklaasjournaal en werd daarmee de eerste witte Piet die in dat programma te zien was.

Eerder presenteerde Snijders samen met Pieter Jouke De Staat van Verwarring, een roemruchte latenight tv-show voor de VPRO, die vanaf september 2006 vier keer in de week werd uitgezonden, in totaal 100 programma’s. Momenteel is De Staat van Verwarring met enige regelmaat te zien in de Nederlandse theaters als live talkshow. In Museum Boijmans van Beuningen was in 2012 onder de titel Boijmans in Staat van Verwarring een onoverzichtelijke expositie te zien van zijn werk en met Pieter Jouke programmeerde hij daar ook de Rotterdamse museumnacht.

Voor VPRO Radio 1 maakte Snijders seizoen 2007/2008 het ook met Van Eldijk geschreven programma Binnenland 1, een hoorspel in de vorm van een actualiteitenmagazine met ‘nieuwsfictie vanuit de binnenwereld’. De verzamelde hoorspelteksten hiervan verschenen in 2009 ook in boekvorm (incl. 'Best of' CD) bij uitgeverij De Harmonie. Het Vlaamse tijdschrift Humo publiceerde hieruit een feuilleton.
In 2006 verscheen van hem en co-auteur Fedor van Eldijk Een normaal boek (Prometheus), een bloemlezing aan teksten, ideeën, dialogen, nieuwsberichten en 350 nieuwe woorden, die zij voor een groot deel eerder publiceerden op www.absurd.nl, de website van Stichting Absurd Nederland, die in 2010 overging in www.normalemensen.nl. In 2012 volgde de absurde tekstenroman Een ander boek.


Fedor van Eldijk


Fedor van Eldijk (1970) is schrijver van absurdistische teksten. Samen met Ronald Snijders is hij o.a. verantwoordelijk voor De Alfabetweter (2013), De Schrikkelkalender 2016 en het nieuwsfictiehoorspel Binnenland 1 (2007/8).

Midden jaren negentig is Van Eldijk actief in de cabaret- en bandformatie N'mbusi, als schrijver, speler en bassist. Hier begint zijn samenwerking met Snijders. Met dit gezelschap wint hij de tweede prijs op het Amsterdams Kleinkunstfestival en tourt hij met het programma 'Kijken of de vloer het houdt' door Nederland.

Daarna zet hij met Snijders het 'Absurd Magazine' op, een online tijdschrift met absurdistische teksten, hier worden ook voor het eerst de 'Neologismen' gepubliceerd die later in De Alfabetweter worden gebundeld. Verder verschijnen in het e-magazine verhalen, lijstjes en andere proza. Het eerste boek 'Een Normaal Boek' verschijnt in 2006 en is een bundeling van deze teksten. In 2010 gaat het Absurd Magazine over in Normalemensen.nl.

In 2006 ontwikkelt Fedor het karakter Ronald Snijders, dat hij licenseert aan de VPRO voor het programma De Staat van Verwarring. Hierdoor komt hij in conflict met zijn vriend Ronald Snijders, die zich afsplitst en voortaan door het leven gaat als Surinaamse dwarsfluitist.


Naast auteur is van Eldijk vader van twee andere kinderen en is hij freelance ICT Manager.Video's

Groot Succes 2 (promo)

Welke Show (Trailer)

Ronald bij Comedy Club Katendrecht

Sorry

pleepensioen: 1. het moment dat mensen een stoma krijgen. 2. (Chinees) vervroegd pensioen.
vergalloppeer: peer die door niemand wordt erkend als peer omdat ie net iets te geel is en krom en net iets te veel naar banaan smaakt.
faalcursus: cursus waarbij je uiteindelijk helemaal tevreden bent als je hem niet afmaakt of volledig verknalt.
dadelpijn: de pijn die je voelt als je de hele tijd een dadel in je oog duwt
zadelrust: periode dat men niet op een fiets zit of op een paard.
Nog Meer...
Lees ze allemaal in:Contact met normale mensen

Voor boekingen van Ronald Snijders kunt u contact opnemen met Theaterbureau Hummelinck Stuurman, tel: 020-6164004 of mail Iman: iman@hummelinckstuurman.nl.

Pers: Femke@hummelinckstuurman.nl

Voor vragen en suggesties, of het bestellen van de dvd van 'Verkeerde Benen' of een gesigneerd boek met persoonlijke boodschap kunt u hier contact opnemen met Ronald Snijders zelf als mens. U krijgt snel antwoord.
Links

Normale Mensen op YouTube
Filmpjes van Binnenland 1 TV, De Staat van Verwarring, verknipte video's, Snijders live en andere bewegende beelden van normale mensen.

Normale Mensen op Twitter
Ronald Snijders twittert

Normale Mensen op Facebook
Het normale mensen genootschap van Facebook dat de activiteiten van Ronald Snijders volgt.

© by Ronald Snijders

Webdesign by Studio Odilo Girod,
hosting & CMS by BlogBird