Ronald Snijders Presenteert
Ronald Snijders
Presenteert

De Internetwebsite
voor Normale Mensen

De
Internet
website
voor
Normale
MensenNieuws

Ma 06 december 2021

NORMALE MENSEN WINKEL is open

NORMALE MENSEN WINKEL is open

Ronald Snijders zit thuis in december, maar zijn winkel voor normale mensen is open. Alle boeken die hij ooit schreef zijn er te koop, ook met een persoonlijke (kerst?-)boodschap.


Ronald Signeert in de Normale Mensen Winkel
Vrij 26 november 2021

Premiere uitgesteld vanwege virus

Premiere uitgesteld vanwege virus

De perspremière van 'Een avond met mij', op 7 december in Utrecht is uitgesteld vanwege een virus.


Ronald Signeert in de Normale Mensen Winkel
Do 09 september 2021

oeuvreprijs voor Ronald Snijders

oeuvreprijs voor Ronald Snijders

Ronald Snijders heeft de Nederlandse Oeuvreprijs 2021 gewonnen voor al zijn theaterprogramma’s. Hij treedt hiermee in de voetsporen van onder anderen Herman van Veen, Tineke Schouten en Claudia de Breij. Ronald Snijders zal de prijs in ontvangst nemen in De Kleine Komedie, waar hij 7 tot en met 9 oktober zijn nieuwe voorstelling 'Een avond met mij' speelt. De Nederlandse Oeuvreprijs wordt sinds 2013 jaarlijks uitgereikt door De Stichting Behoud Schiller theater "Place Royale", als blijk van waardering voor het gehele oeuvre van een cabaretier of kleinkunstenaar. 


Vrij 25 juni 2021

K. Schippers podcast genomineerd voor Rijstmicrofoon

K. Schippers podcast genomineerd voor Rijstmicrofoon

De podcast 'DOCS - Leven volgens K. Schippers' van Ronald Snijders is genomineerd voor de Zilvervlies Rijstmicrofoon. 'Dat is een enorme opsteker', aldus Snijders,  'we vielen net buiten de nominaties van de radiovakprijs voor de Zilveren Reissmicrofoon, maar dit maakt het helemaal goed. Met dank natuurlijk aan hoofdsponsor Lassie.' 

De podcast is overal, maar ook hier te beluisteren.


Schippers en Snijders
Ma 31 mei 2021

Snijders weer open, theaters ook

Snijders weer open, theaters ook

In juni mag Ronald Snijders weer open en dan volgen de theaters ook weer. Hij pakt de draad op, waar deze halverwege december vorig jaar is blijven liggen. De mensen krijgen eindelijk weer Een avond met mij. 

De speellijst wordt nog wekelijks aangevuld.


Mensen krijgen weer Een avond met Ronald Snijders
Do 25 maart 2021

Nationale verjaardagsactie 'Ik hou van een hert'

Nationale verjaardagsactie 'Ik hou van een hert'

Dinsdag 30 maart is Ronald Snijders jarig. Normale Mensen Nederland roept iedereen op om die dag om 16:10 uur overal in Nederland 'Ik hou van een hert' te draaien, de hit van Snijders uit 2018.  'Ik hoef dit jaar geen grote cadeaus' aldus Snijders, 'een nationale actie lijkt me ook al hartstikke leuk.'  Alle radiozenders, zowel de publieke als de commerciële, kunnen meedoen. Ook carillons van kerken en draaiorgels mogen het nummer spelen. Snijders: 'Ik kijk er enorm naar uit.'

De plaat is hier op Spotify, hier op i-Music en hier op YouTube te vinden.
Ronald Snijders: Ik hou van een hert
Do 04 maart 2021

Podcast K. Schippers ●●●●

Podcast K. Schippers ●●●●

De VPRO-NTR DOCS podcast 'Leven volgens K. Schippers' van Ronald Snijders staat inmiddels online in je favoriete app en HIER''Leven volgens K Schippers' is behalve een geweldige dialoog, ook een feest voor je oren door alle perfect getimede gekke geluiden en bijbehorende muziek.' (Trouw)  'De podcast is zo rijk en verrassend dat je hem gerust enkele keren kunt beluisteren. Met voortvarende vrolijkheid speelt het gesprek zich af.' ●●●● (NRC)


Ronald Snijders: Ik hou van een hert

Het leven is een gekkenhuis maar je moet wel zelf de slingers in het aquarium hangen.

Projecten

Een avond met mij

Nieuwe show van Ronald Snijders,  2020-2022. 

Lees meer

Leven volgens K. Schippers

VPRO-NTR DOCS podcast  (2021) van Ronald Snijders

Lees meer

De AlfabetBeter

Opvolger van De Alfabetweter, 1000 nieuwste woorden in verbeterd alfabet!

Lees meer

De Alfabetweter

Het woordenboek van Snijders & Van Eldijk met duizend nieuwe woorden…

Lees meer

Groot Succes 2

Theatershow van Ronald Snijders (10 jan 2019 - 29 feb 2020).

Lees meer

Kopdichtbundel

Poëziebundel met gedichten bestaande uit krantenkoppen.

Lees meer

Als u deze website leuk vindt:
er zijn nog veel meer websites op internet.
Elk met een eigen opmaak en inhoud.

Ronald Snijders

Ronald Snijders (1975) is absurdist, schrijver en programmamaker.
Momenteel speelt hij try-outs van een nieuw theaterprogramma, getiteld Een avond met mij. Zijn laatste shows waren Groot Succes 2 (2019) en WELKE SHOW (2016), die werd genomineerd voor de Poelifinario, de prijs voor het beste theaterprogramma van dat seizoen. Zijn meest recente boek is De AlfabetBeter, het vervolg op het woordenboek De Alfabetweter (2013), het woordenboek met 1000 nieuwe, onzinnige woorden dat hij schreef met Fedor van Eldijk. Elke vier jaar presenteert Snijders De Schrikkelkalender de scheurkalender die hij voor ieder schrikkeljaar schrijft met Fedor van Eldijk. Solo publiceerde Snijders Kopdichtbundel (2017), een verzameling gedichten bestaande uit krantenkoppen die hij wekelijks in Het Parool publiceerde. 

Ook is hij columnist voor Onze Taal en sinds 2017 een van de schrijvers van het veelgeprezen kindertelevisieprogramma De Boterhamshow (NTR), een poppenversie van DWDD.

Hij was te zien in het VARA-televisieprogramma Rambam, als tafelheer in DWDD en als finalist in De Slimste Mens.  Als wekelijks columnist was hij op de radio verbonden aan Giel3FM (2014-2015) en Gijs 2.0 (2019).  One Man Show, zijn zeer lovend ontvangen theaterprogramma en De Alfabetweter betekenden zijn doorbraak bij het grote publiek. 

In 2014 en 2020 speelde Snijders de rol van Hoofd Bijzaken in Het Sinterklaasjournaal en was de eerste witte Piet die in dat programma te zien was.

Eerder presenteerde Snijders samen met Pieter Jouke De Staat van Verwarring, een roemruchte latenight tv-show voor de VPRO, die vanaf september 2006 vier keer in de week werd uitgezonden, in totaal 100 programma’s. Momenteel is De Staat van Verwarring met enige regelmaat te zien in de Nederlandse theaters als live talkshow. In Museum Boijmans van Beuningen was in 2012 onder de titel Boijmans in Staat van Verwarring een onoverzichtelijke expositie te zien van zijn werk en met Pieter Jouke programmeerde hij daar ook de Rotterdamse museumnacht.

Voor VPRO Radio 1 maakte Snijders seizoen 2007/2008 het ook met Van Eldijk geschreven programma Binnenland 1, een hoorspel in de vorm van een actualiteitenmagazine met ‘nieuwsfictie vanuit de binnenwereld’. De verzamelde hoorspelteksten hiervan verschenen in 2009 ook in boekvorm (incl. 'Best of' CD) bij uitgeverij De Harmonie. Het Vlaamse tijdschrift Humo publiceerde hieruit een feuilleton.
In 2006 verscheen van hem en co-auteur Fedor van Eldijk Een normaal boek (Prometheus), een bloemlezing aan teksten, ideeën, dialogen, nieuwsberichten en 350 nieuwe woorden, die zij voor een groot deel eerder publiceerden op www.absurd.nl, de website van Stichting Absurd Nederland, die in 2010 overging in www.normalemensen.nl. In 2012 volgde de absurde tekstenroman Een ander boek.


Fedor van Eldijk


Fedor van Eldijk (1970) is schrijver van absurdistische teksten. Samen met Ronald Snijders is hij o.a. verantwoordelijk voor De Alfabetweter (2013), De Schrikkelkalender 2016 en het nieuwsfictiehoorspel Binnenland 1 (2007/8).

Midden jaren negentig is Van Eldijk actief in de cabaret- en bandformatie N'mbusi, als schrijver, speler en bassist. Hier begint zijn samenwerking met Snijders. Met dit gezelschap wint hij de tweede prijs op het Amsterdams Kleinkunstfestival en tourt hij met het programma 'Kijken of de vloer het houdt' door Nederland.

Daarna zet hij met Snijders het 'Absurd Magazine' op, een online tijdschrift met absurdistische teksten, hier worden ook voor het eerst de 'Neologismen' gepubliceerd die later in De Alfabetweter worden gebundeld. Verder verschijnen in het e-magazine verhalen, lijstjes en andere proza. Het eerste boek 'Een Normaal Boek' verschijnt in 2006 en is een bundeling van deze teksten. In 2010 gaat het Absurd Magazine over in Normalemensen.nl.

In 2006 ontwikkelt Fedor het karakter Ronald Snijders, dat hij licenseert aan de VPRO voor het programma De Staat van Verwarring. Hierdoor komt hij in conflict met zijn vriend Ronald Snijders, die zich afsplitst en voortaan door het leven gaat als Surinaamse dwarsfluitist.


Naast auteur is van Eldijk vader van twee andere kinderen en is hij freelance ICT Manager.Video's

De dichter uit 'Groot Succes 2'

GROOT SUCCES 2 (trailer)

Ronald bij Comedy Club Katendrecht

Sorry

RIP-broek: broek die je niet meer draagt en rustig in de kast laat liggen.
dadelpijn: de pijn die je voelt als je de hele tijd een dadel in je oog duwt
gevangeniswezen: (mv) kinderen waarvan beide ouders in de gevangenis zitten.
pleepensioen: 1. het moment dat mensen een stoma krijgen. 2. (Chinees) vervroegd pensioen.
zadelrust: periode dat men niet op een fiets zit of op een paard.
Nog Meer...
Lees ze allemaal in:Contact met normale mensen

Voor boekingen van Ronald Snijders kunt u contact opnemen met Theaterbureau Korthals Stuurman, tel: 020-6164004 of mail Yvette: Yvette@korthalsstuurman.nl.

Pers: Femke@korthalsstuurman.nl

Voor vragen en suggesties, of het bestellen van de dvd van Verkeerde Benen of een gesigneerd boek met persoonlijke boodschap kunt u hier contact opnemen met Ronald Snijders zelf als mens. U krijgt snel antwoord.
Links

De Normale Mensen Winkel  Koop hier alles meteen bij Ronald Snijders zelve

Normale Mensen op YouTube
Filmpjes van Binnenland 1 TV, De Staat van Verwarring, verknipte video's, Snijders live en andere bewegende beelden van normale mensen.

Ronald Snijders op Spotify  Luister zelf maar

Normale Mensen op Twitter
Ronald Snijders twittert

Normale Mensen op Facebook
Het normale mensen genootschap van Facebook dat de activiteiten van Ronald Snijders volgt.

Ronald Snijders op Instagram© by Ronald Snijders

Webdesign by Studio Odilo Girod,
hosting & CMS by BlogBird